donderdag 30 maart 2023 13:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
8 maart 2023

Minister van Gezondheid Dorothy Pietersz-Janga (MFK) heeft woensdagmiddag haar ontslag ingediend bij de gouverneur. Ze deed dat op verzoek van de partij.

Haar positie was onhoudbaar geworden na commotie over een poging tot bemoeienis met een rechtszaak over zorgfraude.

Twee oud-bestuurders van Stichting Bureau Ziektekostenvoorziening (BZV) zijn vorige week veroordeeld tot het gezamenlijk betalen van 4 miljoen Antilliaanse gulden schadevergoeding, vanwege het stelen van geld tussen 2010 en 2012.

De rechter laakte in zijn uitspraak de bemoeienis van Pietersz-Janga met de zaak. Pietersz-Janga stuurde in 2021 een brief aan de schuldeisers om te voorkomen dat er een hoger beroep in de zaak zou volgen. De rechtbank beschouwt de brief van de minister als een poging tot inbreuk op de scheiding tussen politiek en rechterlijke macht.

Pietersz-Janga functioneerde naast minister onder meer als partijvoorzitter. Het huidige partijbestuur zegde naar aanleiding van de uitspraak van de rechters het vertrouwen in Pietersz-Janga op. Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) is momenteel interim-minister van Gezondheid.

-- Advertentie --

One comment on “Minister van Gezondheid Pietersz-Janga dient ontslag in”

  1. Hebben ze ook de 2 adviseurs die haar toenrtertijd geadviseerd hadden om de zaak tegen die twee, te laten vallen ook achtervolgd?? Als pas zittende minister, maakt men gebruik van adviseurs die op de hoogte zijn van situaties die al lang gaande zijn, dus voor de tijd van de nieuwe minister. Dus ik denk niet dat het vertouwen in de minister op spel gezet moet worden. Erger nog, die 2 adviseurs moeten opgroepen worden om hun reden voor hun advies te onderbouwen.
    Hun zijn eigenlijk de verantwoordelijke voor de brief die uigestuurd werd.

    Grtjes

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram