zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Politiek activist Elvis de Andrade is maandag naar de Landsrecherche gestapt om een klacht in te dienen tegen onderwijsminister Sithree van Heydoorn (MFK). Dat laat het Antilliaans Dagblad weten.

Volgens de activist zou Van Heydoorn de screeningswet hebben overtreden vanwege zijn functie als voorzitter van de grootste coalitiepartij. De andere klacht van De Andrade heeft te maken met de procedure van de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe nationale embleem. In oktober ontstond veel ophef over het nieuwe embleem omdat het mogelijk zou zijn samengesteld uit afbeeldingen van fotodatabank Shutterstock.

Momenteel loopt er een onderzoek naar plagiaat door de winnares. De Andrade houdt de bewindsman verantwoordelijk voor het embleem fiasco. Daarnaast wil de activist dat het OM een onderzoek start naar de onregelmatigheden bij een stichting waarmee Van Heydoorn goede banden mee zou hebben. Om welke stichting het gaat is niet bekend. 

De Andrade is geen onbekende bij de Landsrecherche. Hij stapte als een van de eerste naar het OM vanwege de vervalsing van de financiële documenten die de voormalig investeerder van Curaçao Petroleum Refinery (CPR) zou hebben aangeleverd.