donderdag 30 maart 2023 13:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 maart 2023

Gwendell Mercelina (PNP) wordt bedreigd naar aanleiding van uitspraken die hij heeft gedaan over het homohuwelijk. Het Statenlid laat weten dat het hem al vaker is overkomen, dus dat hij vooralsnog geen aangifte gaat doen tegen de mensen die achter de bedreigingen zitten. Dit schrijft Amigoe.

Mercelina gaf in een interview met een Arubaans mediakanaal aan dat iedereen het recht heeft om zijn of haar eigen leven te leiden. Hij laat weten zich niks aan te trekken van de bedreigingen, omdat hij het welzijn van het Curaçaose volk belangrijk vindt.

De uitspraken vonden plaats tijdens het Interparlementair Koninkrijksoverleg (Ipko) van vorige week. Daarin werd het homohuwelijk uitvoerig besproken, ook nadat de regering heeft besloten in hoger beroep te gaan tegen de rechter. De rechter oordeelde dat het homohuwelijk mogelijk gemaakt moet worden op Curaçao, maar daar was de regering het niet mee eens.

Mercelina zegt de regering te begrijpen, maar gaf aan dat het 2023 is en Curaçao met de tijd mee moet gaan. “Ik geloof dat iedereen zijn leven naar eigen inzicht mag inrichten, zolang dit anderen geen pijn doet”, aldus de politicus. 

Daarnaast geeft het statenlid aan dat zijn mening hem niet minder christen of minder kind van God maakt. Gelijkheid onder de bevolking vindt hij het belangrijkst, ongeacht hoe iemand eruit ziet, wat iemand gelooft en bij wie iemand de liefde vindt. 

Beeld: LinkedIn
-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram