donderdag 30 maart 2023 08:43
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 maart 2023

Het overleg dat heeft plaatsgevonden tussen de regering, vissers en defensie heeft tot nieuwe afspraken geleid. Al langere tijd voelen vissers zich niet veilig op het schietterein van defensie, waardoor ze een aantal jaren geleden aan de bel trokken bij de regering. Op 1 maart 2022 vond het eerste overleg tussen alle partijen plaats, waar nu een vervolg aan is gegeven. 

Een van de afspraken was dat de regering een bezoek bracht aan het Wacawa gebied, zodat ze konden ervaren wat er gedaan is om het veiliger te maken. Daarnaast konden zowel de regering, als de vissers en defensie vragen aan elkaar stellen om op zoek te gaan naar een duurzame oplossing. 

Bij het bezoek waren onder andere premier Pisas (MFK) aanwezig, de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Pietersz-Janga (MFK), minister van Justitie Shalten Hato (MFK), minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK), en experts van deze ministeries. Daarnaast was Carmabi aanwezig, een organisatie die zich bezighoudt met de biodiversiteit van Curaçao. 

Van defensie was Commandant Zeemacht Frank Boots aanwezig, samen met stafleden en een team die deelnemen aan de schietoefeningen op Wacawa. Ook waren er vertegenwoordigers van de vissers aanwezig. Iedereen heeft het bezoek als positief ervaren. Er heerste dan ook tevredenheid aan het einde van de dag.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram