donderdag 30 maart 2023 13:29
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
3 maart 2023

Curaçao is een samenwerking aangegaan met twee universiteiten uit Bogotá. Minister van Onderwijs Sithree van Heydoorn (MFK) wil studeren in de regio bevorderen, met als doel Curaçaose studenten na hun studie te laten terugkeren naar het eiland. Dit schrijft Amigoe.

Het gaat om de Universidat Externado en Universidat de Los Andes. De universiteiten staan omschreven als een van de beste van Colombia en daarmee Latijns-Amerika. Met de samenwerking hoopt Van Heydoorn studenten meer kansen te bieden, onder andere doordat ze dichterbij huis een studie kunnen volgen.

Van Heydoorn hoopt ook in Costa Rica een samenwerking aan te gaan met universiteiten. De minister is nu met een delegatie onderweg naar het land, om te inventariseren welke kansen er liggen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram