vrijdag 15 september 2023 14:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
28 februari 2023

De kosten voor het heropenen van Refineria di Kòrsou (RdK) bedragen 150 miljoen dollar. Premier Gilmar Pisas (MFK) laat weten dat preferred bidder Grupo Internashonal Kòrsou (GIK) hiervoor tot nu toe geen ‘proof of funds’ heeft laten zien.

In een post op Facebook verklaart Pisas dat GIK een ‘Letter of Intent’ van de bank heeft gestuurd voor 90 miljoen dollar. Een dergelijke brief is volgens de premier geen ‘proof of funds’ en 90 miljoen dollar zou bovendien een te laag bedrag zijn om de raffinaderij weer op te starten.

GIK liet afgelopen week weten opnieuw een gooi naar het uitbaten van de raffinaderij te willen doen, nadat CPR wegens documentvervalsing aan de kant werd gezet als mogelijke operator.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram