zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Voor 38 producten in Bonairiaanse supermarkten geldt per 1 maart een maximumprijs. Het openbaar lichaam Bonaire voert dan het ‘basismandje’ in.

Het basismandje bestaat uit groente, fruit, rijst, koffie, vlees, blikvoeding, babyvoeding, maandverband en luiers. Voor elke productsoort geldt een maximumprijs voor het meest populaire merk en een maximumprijs voor een product zonder merk. Dus voor elke productsoort zijn twee of meer maximumprijzen vastgesteld.

Met het basismandje wil Bonaire de consument bescherming bieden tegen producten die tegen een hogere prijs worden verkocht. Daarnaast hoopt de overheid dat mensen gaan nadenken over hoe ze hun geld uitgeven.

De supermarkten zijn vanaf het begin bij het project Bon Kompra Plùs betrokken geweest. Ze kregen de kans om actief deel te nemen aan de invoering van deze maatregel.