vrijdag 1 december 2023
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Na vele maanden van voorbereidingen is donderdag de nieuwe radiostudio van Mega Hit FM op Bonaire geopend. De studio bevindt zich in club Trocadero aan de boulevard in Kralendijk. De initiatiefnemer van de nieuwe studio, Ron Singels, overleed afgelopen week.

Het is de bedoeling dat de studio vooral gebruikt gaat worden voor live uitzendingen op Mega HitFM (101.1 FM) en het dochterkanaal Mega Classics (99.5 FM). Ook het uitzenden van live optredens op het podium van trocadero behoort tot de mogelijkheden. De officiële opening werd verricht door ‘mister soulshow’ Ferry Maat. Zijn al dertig jaar bestaande show is tegenwoordig elke week te horen op Mega Classics.

Het was echter een feest met een zwart randje. Woensdag werd bekend dat de oorspronkelijke initiatiefnemer van dit nieuwe studioproject Ron Singels was overleden. Singels was al geruime tijd wegens gezondheidsproblemen in Europees Nederland, maar zijn overlijden kwam voor de meeste mensen toch onverwacht.

Singels was een gewaardeerde collega bij Mega Hit FM en bekend als een van de leden van de bende van ellende in het live zaterdagavondprogramma “de Ruiter en kornuiten”.

Als eerbetoon is de nieuwe studio op zijn eigen werkplek Trocadero gedoopt tot de Ron Singels studio.