woensdag 13 september 2023 11:06
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 februari 2023

Muzikant Doble R (72) krijgt dit jaar extra aandacht tijdens de Internationale Dag van de Moedertaal. Doble-R is componist, musicus en arrangeur. Hij is bespeler van de piano, wiri, chapi en keuru en een bekende muziekartiest op Curaçao en andere Caraïbische eilanden.

De Dag van de Moedertaal vindt normaal gesproken op 21 februari plaats, maar is dit jaar verschoven naar 2 maart, doordat de Afscheidsparade op die dag plaatsvond, meldt het ministerie van Onderwijs, Cultuur, Wetenschap en Sport.

Doble R staat voor Rignald Recordino die sinds de jaren zeventig singles en platen uitbrengt en meer dan 700 composities op zijn naam heeft staan. In Nederland scoorde hij in 1982 een hit met "Zullen we maar weer...".

Doble R is Ridder in de Orde van Oranje Nassau en won in 1987 de Cola Debrotprijs. In 2004 ontving hij de Tapushi di oro. In 2014 werd een deel van de Santa Rosaweg, tussen Santa Rosa en Montaña Abou, naar de promotor van het Papiaments vernoemd, de Kaminda Rignald Recordino.

Beeld: Eso Cur
-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram