zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Indebon, sportafdeling van het Openbaar Lichaam Bonaire (OLB), organiseerde afgelopen week de tweede bijeenkomst van ‘Sport Federation Meeting’. De meeting was een bijeenkomst tussen verschillende sportbonden op Bonaire, waarbij de ontwikkelingen op gebied van bewegen en meedoen met sporten aan bod kwamen. 

OLB laat via een persbericht weten dat veel verschillende sportdisciplines, zoals basketbal, rugby, waterpolo, judo, hockey en ultimate frisbee hun gezicht lieten zien bij het evenement. Een van de doelen van de sportclubs en OLB is de wens van een boekingssysteem waarbij je gemakkelijk online ruimtes kunt huren, zodat er op het afgesproken tijdstip gesport kan worden.

James Kroon, gedeputeerde van Sport, was aanwezig bij de meeting. “Dit is het resultaat van een duidelijke visie op het lokale sportgebeuren”. Aldus Kroon. Hij zegt daarnaast dat sporten goed is voor lichaam en geest, en daarmee dus voor de Bonairiaanse gemeenschap. 

Bonaire heeft sinds 2019 een samenwerkingsverband met het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Destijds is het preventieakkoord 2019-2023 getekend. Alle projecten voor het sporten en de begeleiding van die projecten, vallen onder dit akkoord.