woensdag 22 maart 2023 05:40
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
22 februari 2023

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Charles Cooper (MFK) heeft een actieplan ontvangen voor integrale cyberveiligheid. Het doel van het plan is om Curaçao beter voor te bereiden op nationaal niveau.

Een werkgroep heeft in samenwerking met het ministerie het plan uitgewerkt. In 2008 voerde de Raad voor de Rechtshandhaving een onderzoek uit naar cyberveiligheid, toerisme en grensbewaking, waaruit bleek dat er integrale aandacht nodig was voor deze onderwerpen. In juni werd er een speciale taskforce opgericht, deze groep heeft nu het actieplan ontwikkeld.

In het plan is een schema opgesteld waarin de benodigde aanpassingen worden beschreven. De regering zal het document bestuderen en daarna beslissingen nemen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram