donderdag 30 maart 2023 12:56
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 februari 2023

Tussen het onderwijs op Curaçao en het onderwijs dat in Nederland en op de BES-eilanden, bestaan grote verschillen. Op dit moment kunnen veel scholen op Curaçao niet voldoen aan de basiskwaliteit van onderwijs die geboden zou moeten worden. Daarom hebben schoolbesturen van verschillende bijzondere scholen een petitie opgesteld  en roepen ze mensen op deze te ondertekenen.  

In de petitie wordt aandacht gevraagd voor onder andere de achterstanden die zijn ontstaan door Covid-19, en die nog lang niet zijn opgelost. De schoolbesturen laten weten dat ze het vermoeden hebben dat de achterstanden van leerlingen hen de komende jaren nog zullen achtervolgen. 

Daarnaast kaarten de organisaties het grote aantal privéscholen op Curaçao aan. De leerlingen van de privéscholen hebben meer kans op kwaliteit binnen het onderwijs, omdat het onderwijs daar op particuliere wijze wordt gefinancierd. Dit in tegenstelling tot de schoolorganisaties die deze petitie aanbieden. 

De schoolbesturen vragen aan de overheid om duidelijk in kaart te brengen wat er op korte termijn nodig is om de basisvoorwaarden van het onderwijs mogelijk te maken. Daarnaast roepen de schoolbesturen een ieder van wie dit in het belang is op de petitie te ondertekenen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram