dinsdag 12 september 2023 18:25
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
21 februari 2023

De politie heeft zondag tijdens de Gran Marcha te maken gehad met bedreigingen en opruiing. Als reactie op deze incidenten, heeft de politie meermaals moeten optreden. Dit laat woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) Roderick Gouverneur weten in een persbericht.

Bij het gros van de incidenten was er sprake van het niet opvolgen van politie-orders. Als reactie op aanwijzingen van politie, keerden sommige bezoekers van Gran Marcha zich tegen hen. Daarnaast was er een aantal dat de andere bezoekers motiveerde tegen de politie in te gaan. 

Gouverneur laat weten dat dat bedreiging en opruiing niet wordt getolereerd door de politie. De opruiing vond vooral plaats op verschillende social media kanalen. Het OM heeft als reactie hierop opdracht gegeven aan de politie onderzoek te doen naar de incidenten, en naar de personen van wie de berichten afkomstig zijn.

Het OM roept de bevolking op een voorbeeld te nemen aan het gedrag van de bezoekers van de kinderoptocht, Teenerparade en Marchi di Banda’bou. Ook laten laten ze weten verkeerd gedrag niet te tolereren, en er wordt een oproep gedaan aan de ongehoorzame carnavalgangers, om thuis te blijven.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram