dinsdag 30 mei 2023 12:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 februari 2023

Het duurde even, maar het was het wachten waard. Zondag waren de straten van Curaçao weer als vanouds gevuld met mensen in kleurrijke kostuums. Het publiek kon langs de kant van de weg genieten van de muziek, de deelnemers en de sfeer van carnaval op Curacao. Oftewel, de Gran Marcha is terug van weggeweest.

Rond 12.30 uur kwam de optocht op gang, al valt er te spreken van een valse start. Vrij snel na de start, stond de stoet meteen een tijd lang stil. Zo’n acht uren later, om 21.00 uur, kwam de laatste groep binnen op het Brionplein. 

Maandag is het de beurt aan de kinderen om nog een keer in actie te komen, tijdens de afscheidsoptocht. Carnaval 2023 wordt dinsdag door de volwassenen afgesloten tijdens Marcha di Despedida. Om middernacht wordt op traditionele wijze Momo verbrand. Het idee daarachter is dat alle elementen teniet worden gedaan, zodat men woensdag met een schone lei aan de vastenperiode kan beginnen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram