woensdag 29 mei 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Jongeren uit groep 8 van het voortgezet onderwijs kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben op het gebied van taal. De inschrijving van de schrijfwedstrijd ‘Arte di Palabra’ op Bonaire is geopend, een wedstrijd waarbij het draait om woordkunst. Dit laat Amigoe weten.

Er zijn verschillende categorieën waarvoor de scholieren zich kunnen opgeven: originele gedichten, bestaande gedichten, originele verhalen of bestaande verhalen. Het thema van dit jaar is: ‘Ik ben van hier, mijn taal is van mij’. De commissie van het literaire evenement geeft aan tot dit thema te zijn gekomen doordat taal de sleutel tot verbinding is. Dit is volgens de organisatie van belang in de identiteitsontwikkeling van jongeren.

Arte di Palabra is een evenement wat jaarlijks plaatsvindt op Aruba, Bonaire en Curaçao. De winnaars van de drie eilanden nemen het vervolgens tegen elkaar op in de finale. Bonaire is als eerste aan de beurt met de lokale wedstrijd. Het evenement vindt plaats op 27 mei.

Beeld: Arte di Palabra