woensdag 21 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Minister van Justitie Shalten Hato (MFK) reageert verbolgen op het negatieve rapport dat Amnesty International dinsdag uitbracht over de aanhoudende slechte situatie voor Venezolaanse ongedocumenteerden op Curaçao.

Het rapport ‘Curaçao: Weinig verbetering in de bescherming van Venezolanen’ is gebaseerd op vier vluchtelingen die het afgelopen jaar werden gevolgd. Hato ontkent het feit dat er geen verbetering zou zijn en zegt dat het thema het ministerie van Justitie dagelijks bezighoudt. Er zou constant worden gewerkt aan het verbeteren van het migratieproces.

Ook de mensenrechten en eerlijke behandeling zijn uitgangspunten voor het ministerie. Alleen kan Curaçao niet zomaar de grenzen openen en iedereen toegang geven tot het eiland. Het rapport wordt nu verder intern in behandeling genomen.