dinsdag 21 maart 2023 18:47
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
7 februari 2023

Het Curaçao North Sea Jazz Festival vindt toch niet plaats in 2023. Eerder was er sprake van een nieuwe editie van het festival in 2023, maar om verschillende redenen is toch besloten dit jaar geen CNSJF te organiseren, meldt de organisatie.

"We hebben er alles aan gedaan, maar door een combinatie van logistieke uitdagingen, personeelstekorten, overvolle tourschema’s en gestegen kosten als nasleep van de coronapandemie blijkt het organiseren van het groot meerdaags festival op Curaçao op dit moment geen haalbare kaart."

De organisatie had lange tijd de hoop komende zomer groots terug te keren op Curaçao. Maar de concert- en festivalbranche is wereldwijd hard geraakt door de pandemie en de gevolgen daarvan zijn volgens de organisatie nog steeds merkbaar.

"Niet alleen door enorme personeelstekorten en kostenstijgingen; ook zijn de tourschema’s van artiesten overvol", aldus CNSJF. Daarnaast zijn er logistiek nog steeds grote uitdagingen: internationaal reizen met grote groepen blijft een uitdaging, net als de beschikbaarheid en transport van apparatuur en hardware.

"Na uitvoerig beraad hebben we deze lastige beslissing nu moeten nemen. Maar we blijven hoop houden voor komende jaren." De organisatie zegt alles in het werk te stellen om een nieuwe start te kunnen maken op Curaçao. Het laatste CNSJF werd in 2019 georganiseerd.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram