vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het koninklijk bezoek krijgt vrijdag een tour door Bandabou. Het is de laatste dag van het bezoek van Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia aan Curaçao.

In de ochtend gaat het koninklijk gezelschap naar Landhuis Knip, waar Tula in 1795 de slavenopstand startte. Zij bekijken een voorstelling over de opstand en spreken met nazaten van tot slaaf gemaakten. Aansluitend brengen zij een bezoek aan Hofi Mango, een voormalige suikerplantage dat nu een natuurpark is, waar onder meer een hoveniersopleiding is opgezet.

‘s Middags wonen de Oranjes op het strand van Cas Abao een presentatie bij van de Sea Turtle Conservation en Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) over beschermde zeegebieden en het behoud van de schildpaddenpopulatie.

Het bezoek van Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia aan Curaçao wordt vrijdagavond afgesloten met een Tumbaconcert op het Brionplein.

Maandag arriveert de koninklijke familie op Sint Maarten, komende week brengen zij ook nog een bezoek aan Sint Eustatius en Saba.