woensdag 22 maart 2023 02:32
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 februari 2023

Op de social media kanalen van het Rooms-Katholiek Centraal Schoolbestuur (RKCS) en de Vereniging Protestants Christelijk Onderwijs (VPCO) is een flinke wervingscampagne voor nieuwe leerkrachten van start gegaan. Beide besturen laten aan de Amigoe weten een tekort te hebben aan docenten voor het volgende schooljaar.

De twee schoolbesturen geven aan dat het tekort mede komt doordat leerkrachten voor een nieuw avontuur kiezen, of met pensioen gaan. RKCS stelt dat docenten die op dit moment werkzaam zijn in het onderwijs, niet lang bij één school blijven. "Hiermee wordt een stukje stabiliteit en structuur binnen de school weggenomen", aldus Royla Pierre, directrice van RKCS, tegenover de Amigoe.

VPCO laat aan de krant weten dat ze veel sollicitaties binnen krijgen afkomstig uit Suriname. De uitdaging daar ligt bij de vergunning voor de docenten. Daarnaast laat het bestuur weten dat het onderwijs op Curaçao op dit moment minder aantrekkelijk is, omdat er nog steeds maatregelen van kracht zijn die invloed hebben op de inkomsten van docenten. Hierdoor wordt de keuze om les te geven in het buitenland aantrekkelijker, aldus Maghalie van der Bunt-George, directrice van VPCO. 

In een toespraak liet onderwijsminister Sithree van Heydoorn (MFK) begin dit schooljaar weten dat hij zich gaat inzetten om op vsbo-scholen de aanpassing van 32 naar 27 lesuren waar te maken. Van der Bunt-George concludeert dat het voor docenten belangrijk is dat ze duidelijkheid krijgen, zodat ze weten waar ze aan toe zijn.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram