dinsdag 21 maart 2023 18:49
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
2 februari 2023

In plaats van het verwachte akkoord voor de heropening van de grenzen, heeft Venezuela een vliegverbod ingevoerd voor de ABC-eilanden. Dat constateert het Antilliaans Dagblad. Het verbod geldt tot 30 april.

Een delegatie van topfunctionarissen uit Venezuela is deze week op Curaçao om te vergaderen over de heropening van de grenzen. De bedoeling was om hiermee de eerste fase van de heropening, waaronder de bankjes, in te luiden en te vergaderen over de hervatting van het vliegverkeer. Volgens de Curaçaose regering verliepen de onderhandelingen ‘in goede sfeer’.

De luchtvaart bleef echter een heikel punt. Vertegenwoordigers van het Koninkrijk konden geen volledige toezegging doen op de heropening en dit leidde tot een tegenactie vanuit Venezuela.

In 2019 gingen de grenzen dicht na een unilaterale beslissing. In een ‘comunicado’ informeerde Venezuela vorige maand dat er samen met het Nederlandse Koninkrijk wordt toegewerkt naar een ‘geleidelijke heropening’ van de grens met de Caribische eilanden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram