woensdag 22 maart 2023 02:26
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 februari 2023

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Amalia varen woensdagmiddag met het marineschip Zr.Ms. Holland van Aruba naar Curaçao. Na het bezoek aan Bonaire en Aruba, is Curaçao het derde eiland wat het gezelschap bezichtigt. Het is het eerste bezoek aan het Caribisch gebied voor de Prinses van Oranje.

Het bezoek aan Curaçao staat onder andere in teken van de taken van Defensie in het Caribisch gebied. Rond 16.30 uur zullen er verschillende saluutschoten klinken, ter ere van de koning. Een kwartier later wordt de Zr.Ms. Holland verwacht in de St. Annabaai, met de Koninklijke familie aan boord. 

De Regering van Curaçao laat weten dat alle inwoners welkom zijn in de St. Annabaai om de aankomst van de koning, koningin en de prinses te volgen. Dit is mogelijk vanaf de kades van Punda en Otrobanda. Bedrijven mogen vandaag, morgen en vrijdag de vlag van Curaçao, en wanneer mogelijk, de vlag van Nederland uithangen. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram