vrijdag 15 september 2023 17:45
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
1 februari 2023

Een demonstrant heeft dinsdag een college onderbroken waarbij prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima aanwezig waren. Het ging om rechtenstudent Gisele Sint Jago, zij wilde hiermee een manifest aanbieden aan koning Willem-Alexander, vertelt ze aan de NOS. 

Op beelden is te zien dat de vrouw, die op Aruba actief is voor de partij Pueblo Prome, een vlag omhoog houdt terwijl ze het gospellied 'Oh Freedom zingt', dat over slavernij gaat. In het manifest roept ze de koning op om excuses te maken voor het Nederlandse slavernijverleden. Ook pleit ze voor herstelbetalingen en wil ze dat in de wet wordt vastgelegd dat slavernij een misdaad tegen de menselijkheid is. Kort na haar actie werd ze de zaal uitgeleid en ging het college weer verder.

Het college over de kenmerken van het Caribisch recht werd gegeven aan de faculteit der Rechtsgeleerdheid van de University of Aruba. De Oranjes waren daar te gast als onderdeel van hun rondreis door het Caribische deel van het Koninkrijk.

Ook op maandag kreeg het Koninklijk bezoek al te maken met een protest op Aruba, dit gebeurde in de plaats San Nicholas. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram