vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Het was een lange zit voor het publiek van het Tumba Festival. Na een avond vol muziek en verschillende acts, is Raey Lauffer bekroond tot Rei di Tumba. Het was inmiddels al ver na 04.00 uur ‘s nachts. 

Lauffer zong het nummer ‘Kaminda tin huma tin kandela’ (Waar rook is, is vuur). Het lied zal de komende weken ten tijde van de carnavalsperiode veel te horen zijn op radio en tv. 

Bezoekers hadden veel kritiek op het festival dit jaar. Zo begon een van de avonden afgelopen week een uur later dan gepland, omdat er iets mis was met het geluid. Vrijdag was de slotavond van het festival. Rond middernacht waren nog maar de helft van alle finalisten aan bod gekomen, wat ervoor zorgde dat het festival zaterdagochtend pas om 05.00 uur tot zijn einde kwam.