zondag 14 april 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Koning Willem-Alexander, koningin Maxima en prinses Amalia zijn vrijdag aangekomen op Bonaire. Het bezoek staat in teken van cultuur, het koloniaal verleden, de inzet van defensie, sport en ontmoetingen met inwoners. Deze week reist het gezelschap af naar Aruba en Curaçao. 

De koninklijke familie nam samen met inwoners van Bonaire deel aan een lunch in Arawak, waarbij gesprekken over klimaatverandering, landbouwontwikkeling en armoedebestrijding plaatsvonden. Daarnaast werd de populariteit van het windsurfen op Bonaire getoond aan de hand van een demonstratie. 

Verder bezochten de koning, koningin en de prinses onder andere het symbool voor het slavernijverleden van Bonaire, de ‘slavenhutjes’. Ook leerden zij de westkust van Bonaire kennen door het maken van een rondrit. Verschillende buurtbewoners vertelden verhalen aan het Koninklijk paar en de prinses over de wijken, families en scholen. 

Naast de ABC-eilanden bezoekt de Koninklijke familie ook Sint Maarten, Sint Eustatius en Saba. De koning, koningin en prinses vliegen maandagochtend door naar Aruba. Woensdag varen zij vanaf Aruba naar Curaçao, waar het gezelschap hun reis aan de Benedenwindse eiland afsluit.