dinsdag 21 maart 2023 18:52
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 januari 2023

Het boek ‘Landhuizen van Curaçao, Juwelen uit het verleden’ zal de komende weken worden geschonken aan scholen op Curaçao. Het boek, uitgegeven door Stichting Curaçao Style, is in 2019 uitgebracht. 

Scholen zouden het boek al eerder ontvangen, maar de Covid-pandemie gooide roet in het eten. Naast de Nederlandse en Engelstalige versie, is er inmiddels ook een Papiamentse vertaling gepubliceerd. Afgelopen woensdag hebben vertegenwoordigers van alle scholen het eerste exemplaar ontvangen.

De organisatie hoopt dat door het uitgeven van het boek, meer kennis en waardering bij kinderen ontstaat over de landhuizen van Curaçao en de historische architectuur ervan. Curaçao telde vroeger 150 landhuizen, waarvan er nu nog 78 over zijn, dan wel in de vorm van een ruïne. Alle 78 landhuizen worden besproken in het boek. 

-- Advertentie --

One comment on “Scholen op Curaçao ontvangen boek ‘Landhuizen van Curaçao’”

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram