woensdag 22 maart 2023 02:36
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 januari 2023

De Kustwacht gaat uitbreiden. Met meer personeel ontwikkelt de organisatie zich tot een 24/7 opererende instantie. Dat staat in het Jaarplan 2023 Kustwacht Caribisch gebied, dat minister Kajsa Ollongren (D66) van Defensie aan de Kamer heeft gestuurd.

De Kustwacht groeit de komende jaren naar verwachting met ongeveer 265 medewerkers, waaronder tientallen voltijdbanen. De nieuwe medewerkers worden voornamelijk geworven in het Caribisch deel van het Koninkrijk.

Met de personele groei versterkt de Kustwacht onder meer het grenstoezicht. Daarnaast investeert de organisatie komend jaar in nieuw en bestaand materieel.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram