woensdag 22 maart 2023 01:51
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
27 januari 2023

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinses Amalia komen vrijdagavond aan op Bonaire. Het doel van de reis is om de Prinses van Oranje kennis te laten maken met alle zes de eilanden.

Bonaire is het eerste eiland dat bezocht wordt en er is een gevarieerd programma samengesteld. Gezaghebber Edison Rijna begroet het Koninklijk Gezelschap vrijdagavond op Flamingo airport. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66)  begeleidt hen tijdens de gehele reis. Amalia maakt met dit bezoek voor het eerst kennis met het eiland. 

Het gezelschap zal de ‘slavenhutjes’ bezoeken, een rondrit maken langs de westkust en Nos Zjilea. Daarnaast zullen basisschoolkinderen optreden en bekijkt het gezelschap een tentoonstelling over de geschiedenis van het eiland. Verder is er een lunch met bewoners en een windsurfdemonstratie. Het koninklijk paar en de prinses zullen in gesprek gaan met Junior Rangers over natuurbehoud en er wordt een boottocht door het mangrovegebied gemaakt.

Maandag vertrekt de koninklijke familie naar Aruba, woensdag komen zij aan op Curaçao.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram