woensdag 7 juni 2023 07:30
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
26 januari 2023

Voor de Nederlandse inwoners van Curaçao, Aruba en Sint Maarten wordt het mogelijk om te stemmen op het kiescollege voor de Eerste Kamer. De verkiezingen vinden plaats in maart van dit jaar. Daarvoor is een speciale registratie nodig: ‘kiezer buiten Nederland’. 

Volgens Rijksdienst Caribisch Nederland kunnen mensen zich registreren via www.stemmenvanuithetbuitenland.nl. Wanneer ze zijn geregistreerd, krijgen ze een melding en kunnen de vereiste documenten afgehaald worden bij de vestiging van de Vertegenwoordiging van Nederland.

De voorwaarden die gelden bij deze registratie zijn onder andere dat de kiezer niet ingeschreven mag staan in een gemeente in Nederland, men moet de Nederlandse nationaliteit hebben en 18 jaar of ouder zijn. Daarnaast moeten ze minstens 10 jaar in Nederland hebben gewoond of in de openbare dienst van Curaçao, Aruba of Sint Maarten hebben gewerkt. Registreren kan tot en met 31 januari. 

-- Advertentie --

One comment on “Inwoners Curaçao, Aruba en Sint Maarten kunnen stemmen op Eerste Kamer”

  1. Dat zal ik niet doen om reden dat de parlementariërs van Caribische afkomst niets voor de bevolking hebben gedaan.
    Af en toe langskomen?

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram