maandag 30 januari 2023 23:14
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 januari 2023

Een Venezolaanse delegatie komt maandag naar Curaçao om de heropening van de grenzen te bespreken. Dat zegt premier Gilmar Pisas (MFK) op TV Direct. 

Pisas verwacht dat er komende week al ‘witte rook zal zijn’. Aangezien het niet alleen gaat om de grens met Curaçao, maar ook die van Aruba en Bonaire zullen er ook delegaties uit Nederlands overkomen. Tijdens het overleg zullen er concrete afspraken worden gemaakt over de eerste fase van de heropening. Hierbij zal het maritieme verkeer hervat worden, waaronder ook de barkjes. 

Venezuela besloot 2019 zelf om de grens met de eilanden te sluiten. Twee weken daarvoor besloot Nederland om Nicolas Maduro niet langer te erkennen als president, vanwege oneerlijke presidentsverkiezingen.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram