maandag 30 januari 2023 23:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
24 januari 2023

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Robbert Dijkgraaf (D66) heeft een bezoek gebracht aan de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) op Bonaire. Er is onder andere gesproken over de passie van mensen die werken aan het natuurbehoud op de eilanden.

Verschillende dier- en plantensoorten worden bedreigd door vervuiling, klimaatverandering en verlies van leefgebied. Om deze problemen op een verstandige manier te monitoren, is kennis van de ecosystemen binnen het Nederlands Caribisch gebied noodzakelijk. Dat laat DCNA weten. Door gesprekken te voeren en het netwerk te vergroten, hoopt DCNA een sterk, regionaal kenniscentrum te worden.

DCNA is een organisatie die zich bezighoudt met het beschermen van de natuurlijke omgeving en werkt samen met andere natuurbeschermingsorganisaties. “We willen ons werk als regionaal kenniscentrum versterken en zouden graag meer middelen krijgen om onze stakeholders van dienst te kunnen zijn.” aldus Arno Verhoeven, directeur van DCNA. 

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram