zaterdag 16 september 2023 03:28
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
20 januari 2023

Limpi Recycling heeft donderdag het allereerste volledig gerecyclede item van Curaçao opgeleverd. Het gaat om een tuinbank, die bestaat uit 22.000 plastic afvaldoppen. De bank is geplaatst in de tuin van Landhuis Bloemhof.

Limpi Recycling is een organisatie die voornamelijk plastic afval gebruikt als grondstof voor hun producten. Voor het tuinbankproject zijn doppen van alle kleuren gebruikt, waaruit na de vervaardiging van de tuinbank een blauwgrijze kleur is ontstaan. De bank is getest op onder andere stevigheid, dikte, doorbuigen en op de weerbaarheid van het klimaat van Curaçao. 

Met het oog op de toekomst wordt er gekeken naar een machine die de doppen sorteert op kleur, zodat er op een later moment meer tuinbanken kunnen worden geplaatst, elk in een andere kleur. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram