vrijdag 3 februari 2023 09:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
19 januari 2023

De kans op risico’s bij het openen van grens met Venezuela, ligt op de loer. Daarom vind Aruba het belangrijk om gesprekken te voeren met buurlanden en de opening nauwkeurig voor te bereiden.

Dat werd uitgelegd door de Arubaanse minister van Justitie Rocco Tjon tijdens een persconferentie na het Justitieel Vierlandenoverleg (JVO). In het overleg stond het vergroten van de veiligheid in het Koninkrijk hoog op de agenda. Volgens de andere justitieministers van de eilanden en Nederland heeft de versterking van de rechtshandhavingketen vooruitgang geboekt.

Tjon zegt dat de opening van de grens goed moet worden voorbereid en op een verantwoordelijke manier moet gaan. “Als alles goed voorbereid is, komt er een technische vergadering met Venezuela aan het einde van deze maand”, aldus Tjon.

Een aandachtspunt voor de heropening is de grensoverschrijdende criminaliteit. Volgens de Curaçaose minister van Justitie Shalton Hato (MKF) zal er komende dagen een Memorandum of Understanding (MoU) worden getekend. Hiermee moet gezorgd worden voor meer structurele politiesamenwerking in Caribisch Nederland. Met de MoU moeten strategieën worden bedacht voor onder andere mensenhandel, wapen- en drugssmokkel en de aanpak van jeugdcriminaliteit.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram