vrijdag 29 september 2023 12:37
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 januari 2023

De University of Curaçao (UoC) organiseert taxatie-inloopdagen. Mensen die in het bezit zijn van oude en zeldzame publicaties kunnen hun bezit laten taxeren door een gerenommeerde taxateur.

Mensen kunnen vrijdag van 13.00  uur tot 15.30 uur en zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur oude documenten laten taxeren in de bibliotheek van de UoC. De documenten zullen worden getaxeerd door taxateur van oude publicaties Arie Molendijk Arie Molendijk.

“Voor het veiligstellen van ons cultureel erfgoed is het van belang dat degenen die in het bezit zijn van oude en zeldzame publicaties bekend zijn met de waarde hiervan”, aldus de universiteit.

Daarnaast is de waarde van de documenten belangrijk vanwege de investering in  conserveringsmaatregelen, de eventuele restauratie en voor de verzekering. De taxatie richt zich voornamelijk op boeken van vóór 1900 zoals bijbels, atlassen, geïllustreerde werken en reisboeken. Ook is de universiteit geïnteresseerd in handschriften, brieven, foto’s, ansichtkaarten en prenten. De universiteit laat weten dat de taxaties alleen mogelijk zijn op de taxatiedagen. De kosten van de taxatie zijn vijf gulden voor één tot ongeveer tien boeken of seriewerken. Een bezoek aan huis kan al snel oplopen tot vijftig gulden.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram