vrijdag 27 januari 2023 16:42
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 januari 2023

De prijzen in de schappen van supermarkten wijken soms af van de prijs bij de kassa. Stichting Consumenten Belangen Curaçao zegt daarover veel meldingen te hebben binnengekregen. 

De stichting geeft als voorbeeld een blikje ‘Meaty paté’ bij supermarkt Centrum Mahaai, dat bij het schap staat geprijsd op 1,56 gulden, terwijl er bij de kassa 1,99 gulden afgerekend moet worden. Consumenten Belangen Curaçao geeft aan dat de winkelier wettelijk verplicht is om het artikel mee te geven voor de prijs op het schap of op het artikel, behalve als je als consument kunt weten dat de prijs echt fout is. Bijvoorbeeld als een tv voor 120 gulden staat geprijsd, terwijl het 1200 gulden moest zijn. 

Veel winkels hebben bordjes bij de kassa 'De prijs bij de kassa geldt', maar de stichting geeft aan dat dit niet klopt en roept klanten op om winkels aan deze wettelijke verplichting te herinneren. Mocht de winkelier niet meewerken, dan raadt Consumenten Belangen aan om dit door te geven aan het ministerie van Economische Ontwikkeling.

-- Advertentie --

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram