woensdag 13 september 2023 14:31
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
18 januari 2023

Het Oranje Fonds is op zoek naar succesvolle buurtinitiatieven voor de Appeltjes van Oranje 2023 in het Caribisch deel van het Koninkrijk. Het thema van dit jaar is ‘Buurt Bruggenbouwers’. Dat laat het fonds weten. 

Het thema is gekozen om bewoners met elkaar te laten verbinden door middel van buurtinitiatieven. De ingestuurde buurtideeën maken kans op één van de drie Appeltjes van Oranje. Deze zullen dit jaar voor de 21ste keer worden uitgereikt. Het fonds laat weten dat organisaties zich via de website kunnen aanmelden om kans te maken op de geldprijs. De Appeltjes van Oranje worden in oktober uitgereikt door Koningin Maxima. 

Het Oranje Fonds laat weten zich in te zetten voor een samenleving waarin mensen voor elkaar zorgen en zich verbonden voelen.  “Verbondenheid is cruciaal voor een betrokken samenleving”, zegt het fonds. Volgens de organisatie werken sociale banden in buurten als vangnet en basis voor problemen als eenzaamheid, armoede en sociale tweedeling. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram