woensdag 13 september 2023 11:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
16 januari 2023

Tweede Kamerlid Jorien Wuite (D66) ziet nog geen plannen van het Nederlands kabinet om tot een oplossing te komen voor het democratisch deficit. Dit liet ze weten tijdens haar bezoek aan het Caribisch gebied. “Het Caribisch deel van het Koninkrijk wordt vaak vergeten, ik help ze daaraan herinneren.”

Het Nederlandse kabinet heeft de eilanden gesteund door leningen te geven vanwege de corona pandemie, maar terugbetalen lijkt zo makkelijk nog niet. “Ik vind dat de regering nadrukkelijk moet kijken naar de draaglast om grote schulden terug te betalen. De eilanden hebben nu eenmaal een kleine draagkracht. Het kabinet zal misschien een gedeeltelijke kwijtschelding moeten overwegen”, aldus Wuite.

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram