maandag 11 september 2023 16:20
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: Rick Hart
|
15 januari 2023

R'Bonney Gabriel uit de Verenigde Staten heeft zaterdag in het Amerikaanse New Orleans de Miss Universe-verkiezing gewonnen. De Curaçaose Gabriela Dos Santos zat bij de laatste vijf kandidaten in de race om de kroon.

Nadat het deelnemersveld van 83 naar zestien kandidaten was geslonken, werd het voor de Curaçaose Gabriela Dos Santos spannend. De 20-jarige wist het vervolgens tot de top vijf te schoppen: Miss Venezuela, Miss Verenigde Staten, Miss Puerto Rico, Miss Curaçao en Miss Dominicaanse Republiek. Verna Vasquez was in 1997 de laatste Miss Curaçao die het tot de top vijf wist te schoppen.

De Venezolaanse Diana Silva werd uiteindelijk de runner-up en de Amerikaanse R'Bonney Gabriel mocht de kroon opzetten. Andreina Martínez uit de Dominicaanse Republiek eindigde op de derde plaats.

Miss Universe is een jaarlijkse missverkiezing die gerund wordt door de in de Verenigde Staten gevestigde Miss Universe Organization. Het is één van de bekendste en meest bekeken evenementen ter wereld. 

-- Advertentie --
magnifiercross
error: Alert: Inhoudselectie is uitgeschakeld!!!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram