zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Voor het Tumba Festival hebben zich zondagmiddag 48 deelnemers ingeschreven. In drie voorrondes worden volgende week de beste Tumba’s uitgekozen die het in de finale op vrijdag tegen elkaar opnemen.

De inschrijvingen in het Festival Center kwamen traag op gang waardoor de sluitingstijd van 17.00 uur werd overschreden. Het aantal inschrijvingen bleef achter bij voorgaande jaren. Uiteindelijk schreven 48 zangers zich in om de felbegeerde titel Tumbakoning of -koningin te veroveren.

De winnende Tumba zal tijdens carnaval en de weken daaraan voorafgaand veel te horen zijn.

Bekende zangers als Amos Balentin, Djuric Virginie, Reinier Lijfrock, Danny Janga, Hendrik de Windt en Ike Jeserun nemen het bij het komende Tumba Festival tegen elkaar op. Ook parlementariër Steven Croes schreef zich in als deelnemer. Het laatste Tumba Festival vond door de coronapandemie in 2020 plaats.

Het Tumbafestival wordt gehouden van 23 tot en met 27 januari in het Festival Center.