dinsdag 31 januari 2023 02:16
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
14 januari 2023

Het Caribisch deel van het Koninkrijk krijgt cultuurcoaches. Dat heeft staatssecretaris van Cultuur en Media Gunay Uslu (D66) bekend gemaakt tijdens haar werkbezoek aan de eilanden. De coaches zullen onder andere bewoners stimuleren om meer deel te nemen aan culturele activiteiten.

De coaches zijn ook bedoeld om cultuur te verbinden met andere sectoren en cultuuraanbieders te ondersteunen. Daarnaast hoopt de staatssecretaris dat de coaches ook de lokale betrokkenheid van erfgoed bevorderen. 

Uslu: “In tachtig procent van de Nederlandse gemeenten is een cultuurcoach actief. Dus wat mij betreft is het hoog tijd dat we ervoor zorgen dat ook Caribisch Nederland hiervan gebruik kan maken. De eilanden kunnen zelf bepalen hoe ze de coaches inzetten. Zij weten immers het beste waar de bewoners en lokale organisaties behoefte aan hebben.”

Komend jaar is 300.000 euro beschikbaar gesteld om dit project te ondersteunen. Na twee jaar evalueert de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de inzet van de coaches samen met Caribisch Nederland.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram