vrijdag 3 februari 2023 16:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
13 januari 2023

De Nederlandse minister Robbert Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (D66) brengt komende week een bezoek aan Curaçao, Aruba en Bonaire. Dat meldt de Rijksdienst Caribisch Nederland. 

Het bezoek staat in het teken van het Ministerieel Vierlandenoverleg Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de herdenking van het slavernijverleden. Dijkgraaf is coördinerend minister van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden, dat op 1 juli van start gaat. Het thema van dat overleg is de samenwerking tussen de landen binnen het koninkrijk op het gebied van onderwijs en wetenschap.

Het gaat onder andere om het versterken van het Caribische onderwijs en de aansluiting op het vervolgonderwijs. Dijkgraaf spreekt in Curaçao ook met gouverneur Lucille Andrea George-Wout en met minister Rodolphe Samuel (Education, Cultuur, Youth and Sport) van Sint Maarten. 

Het bezoek aan de ABC-eilanden vindt plaats van 15 tot en met 20 januari. In aanloop naar het begin van het Herdenkingsjaar Slavernijverleden bezoekt Dijkgraaf dit voorjaar ook Suriname en Saba, Sint Maarten en Sint Eustatius. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram