vrijdag 23 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De Vereniging van Apotheek Eigenaren (VAE) heeft een brandbrief gestuurd naar minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Dorothy Pietersz-Janga (MFK). Dat meldt de Extra. De eigenaren willen dat er zo snel mogelijk een beslissing wordt genomen over de verkoop van ‘over the counter’ (OTC) medicijnen, die worden betaald door de SVB. 

De vereniging stuurde hierover in oktober ook al een brief met het verzoek voor een vergadering, maar hier werd niet op gereageerd. Volgens de VAE is het uitgangspunt van de regering om een systeem op te zetten voor ‘receptregelvergoeding’, maar hier is nog geen akkoord op gegeven. 

Op dit moment kunnen mensen met een basisverzekering, zo goed als gratis, medicijnen zoals paracetamol halen bij de botika. De inspectie gaf afgelopen jaar het advies om OTC-medicijnen uit het basispakket te halen. 

De VAE wil dat de vergadering met de minister uiterlijk op 20 januari plaatsvindt.