zaterdag 2 maart 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

De politie heeft afgelopen dagen vijf aanhoudingen verricht wegens verschillende overvallen, autodiefstal en huiselijk geweld. Dit meldt de politie.

Een groep van vier gewapende mannen heeft dinsdagochtend een overval gepleegd bij een familie. Er is in het onderzoek niet gebleken dat de mannen waren gelinkt aan de familie. De overvallers gingen er vandoor met telefoons en contant geld. De politie hield een 25-jarige man aan in zijn huis aan de Inaguaweg in Buena Vista. Daar werd ook gelijk een huiszoeking gedaan en spullen meegenomen die van belang zijn in het onderzoek. De verdachte is voorgeleid aan de officier van Justitie en na de ondervraging vastgehouden.

De politie kreeg dinsdagochtend nog een melding binnen en hield een 17-jarige man aan op verdenking van medeplichtigheid van de diefstal van een de auto in april 2022 aan de Santa Rosaweg. De verdachte werd door het joyriding team aangehouden in zijn huis in Montana. Hij is voorgeleid aan de officier van Justitie, maar kwam daarna weer op vrije voet.

Diezelfde dinsdag werd een 51-jarige Colombiaanse man aangehouden in verband met een autodiefstal rond 16.30 uur. De auto zou 5 november zijn gestolen op de Seru Fortunaweg. De man kreeg een proces verbaal en werd na ondervraging vrijgelaten.

Op woensdag hield de politie een 18-jarige verdachte aan in verband met een overval in de nacht van dinsdag op woensdag. De verdachte zou zijn ingebroken en een overval hebben gepleegd bij een huis in Ronde Klip. Volgens de politie had de man een vuurwapen bij zich, waarmee hij de bewoners bedreigde. De verdachte is met enkele bezittingen vertrokken. Even later werd de man in de omgeving Weto aangehouden in een voertuig. Twee andere verdachte zijn gevlucht. De jongen is ondervraagd en wordt vastgehouden.

Tot slot hield de politie woensdag een 43-jarige man aan in verband met een onderzoek naar huiselijk geweld. Dit vond plaats tussen december 2022 en januari 2023. De recherche zou in opdracht van het Openbaar Ministerie een huiszoeking hebben verricht in de buurt van Parera. De man is aangehouden en zit vast in afwachting van verder onderzoek.