vrijdag 27 januari 2023 16:48
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
12 januari 2023

De Dierenbescherming Curaçao heeft een compensatie beschikbaar gesteld voor mensen die willen helpen bij het vangen van straathonden. Dat laat de organisatie weten via sociale media.

De Dierenbescherming is met spoed op zoek naar hulp om het aantal straathonden en katten te verminderen. Daarom vraagt de organisatie de bevolking om hulp. Geïnteresseerden krijgen een korte cursus en een t-shirt om zich mee te identificeren op straat. De Dierenbescherming roept op om huisdieren niet los te laten lopen op straat en benadrukt dat zij niet verantwoordelijk is voor dieren die daar in beslag genomen worden. 

De oproep leidt tot veel commotie op sociale media. Dit omdat de Dierenbescherming veel dieren in laat slapen wegens een tekort aan ruimte. Ook is er kritiek omdat de Curaçao Tourist Board enkele jaren geleden nog een nieuwe shelter bij liet bouwen, om meer honden te kunnen opvangen in plaats van in te slapen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram