zondag 25 februari 2024
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw

Curt Belfor is vanaf januari de nieuwe CEO van Bureau Telecommunicatie en Post (BT&P). Het bedrijf meldt dat het zich onder leiding van Belfor zal inzetten als toezichthouder die zich hard maakt voor de bevordering van ontwikkelingen in innovatie en welzijn.

De voorganger van Belfor, Franklin Sluis, heeft volgens het bedrijf tot 2022 een belangrijke impact gehad op verschillende ontwikkelingen binnen de organisatie. Nu is het de taak aan Belfor het stokje over te nemen. Hij heeft meer dan twintig jaar ervaring als deskundige op het gebied van beleid en wetgeving binnen verschillende bedrijven en organisaties.

Belfor is sinds 2017 werkzaam bij BT&P. Hij heeft eerst de rol als senior Regulatory Advisor bekleed en daarna als interim-directeur. Voor zijn loopbaan bij BT&P heeft Belfor ervaring opgedaan bij de Raad van State en verschillende Nederlandse ministeries. Op Curaçao was de nieuwe CEO actief bij de voormalige Antilliaanse overheid.

 “Vanaf 2023 zal BT&P zich gaan richten op het verstrekken van meer algemene informatie aan het publiek over de rol die BT&P als regulator vervult. Dit zal bijdragen aan transparantie. Onder het leiderschap van Curt Belfor zal BT&P zich blijven inzetten als toezichthouder waarbij transparantie, proportionaliteit, en innovatie hoog in het vaandel staan”, aldus het bedrijf.