vrijdag 27 januari 2023 16:24
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
11 januari 2023

Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (D66) bezoekt van woensdag tot en met zaterdag Sint Maarten om deel te nemen aan het vierlandenoverleg. Dat meldt de Rijksdienst Caribisch Nederland.

Het bestuurlijk overleg tussen Nederland en de minister presidenten van Aruba, Curaçao en Sint Maarten zal op 12 en 13 januari plaatsvinden. Tijdens het overleg zullen vier onderwerpen ter sprake komen. De hervorming van de publieke sector op de drie eilanden, de bespreking van een geschillenregeling voor het Koninkrijk, het oplossen van het democratisch tekort en de toegankelijkheid van de Europese verkiezingen. Daarnaast wordt er ook gesproken over de organisatie van de volgende Koninkrijksconferentie.

Bij het vierlandenoverleg in juni 2022 spraken de vier landen af om met een voorstel te komen over het doorvoeren van de noodzakelijk hervormingen op het gebied van de rechtsstaat, overheidsfinanciën en economie.

Het vierlandenoverleg is bedoeld om afspraken te maken over verdere uitwerking van de samenwerking in het koninkrijk.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram