vrijdag 3 februari 2023 08:27
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
10 januari 2023

De 35-jarige Joran van der Sloot is maandag opnieuw veroordeeld vanwege drugssmokkel in de Juliaca gevangenis in Peru. Van der Sloot zit momenteel een straf uit van 28 jaar. Daar komt nog eens 18 jaar bovenop. Dat meldt John van den Heuvel van De Telegraaf.

De advocaat van Van der Sloot bevestigt dat de in Peru vastzittende Nederlander vanuit de gevangenis op grote schaal cocaïne liet binnensmokkelen. Dit zou via een familielid van een medegevangene in onder andere suikerbieten worden ingevoerd. Van der Sloot verkocht de coke aan medegevangenen, maar verstopte de drugs ook in postpakketten om naar adressen in het buitenland te versturen. Deze handel liep stuk toen bewakers de ‘smokkelroute’ ontdekten.

De rechter veroordeelt Van der Sloot voor achttien jaar en vier maanden, die bovenop de 28 jaar komen die hij nog moet uitzitten. Hoewel de crimineel in totaal 46 jaar en vier maanden zou moeten vastzitten, komt van der Sloot hoogstwaarschijnlijk in 2045 op vrije voeten. In Peru geldt de regel dat een gevangenisstraf maximaal 35 jaar mag duren.

Van der Sloot kwam in het nieuws nadat hij in 2005 betrokken raakte bij de verdwijning van de Amerikaans Natalee Holloway op Aruba.  Hij zou met het meisje op stap zijn geweest en haar mee hebben genomen naar het strand waar ze, waarschijnlijk onder invloed van alcohol en drugs, onwel is geworden. Na de ontmoeting met Van der Sloot is niets meer van de vrouw vernomen.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram