vrijdag 27 januari 2023 18:07
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 januari 2023

Het werkbezoek aan de eilanden van minister van Defensie Kajsa Ollongren (D66) is afgelast. Het vliegtuig waarmee de bewindsvrouw naar Curaçao, Aruba en Sint Maarten zou komen is defect. Het werkbezoek zal worden verplaatst naar later dit jaar.

De minister zou van 9 tot 12 januari 2023 een werkbezoek brengen aan verschillende krijgsmachtonderdelen en de Kustwacht Steunpunten op de eilanden.

Volgens Defensie is het toestel waarmee Ollongren zou vliegen de oude Gulfstream IV. Dit vliegtuig is sinds 1996 in gebruik bij Defensie en wordt na de introductie van een nieuw vliegtuig afgestoten. “Dit toestel is bijna 35 jaar oud en is aan het einde van haar levensduur”, aldus Defensie op haar website.

Defensie heeft een gebruikte Gulfstream 650 (G650) gekocht en neemt het toestel in 2023 in gebruik. Het is een jong toestel uit 2015 met ruim 2.000 vlieguren op de teller. De nieuwe aanwinst vervangt de Gulfstream IV. 

Ollongren zou maandag op Curaçao zijn om vervolgens dinsdag een bezoek te brengen aan Aruba. Het werkbezoek zou donderdag worden afgesloten op Sint Maarten.

Hetzelfde overkwam toenmalig minister van Defensie Ank Bijleveld in 2019 op weg naar Sint Maarten, Saba, Sint Eustatius en Curaçao. Zij moest een tussenlanding met de Gulfstream maken op de Azoren en er noodgedwongen drie dagen blijven.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram