vrijdag 3 februari 2023 08:15
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
9 januari 2023

De regering Pisas zou maandag praten over de heropening van de grens met Venezuela. Het ministerie van Algemene zaken meldt dat het gesprek niet doorgaat. Premier Gilmar ‘pik’ Pisas hoopt het gesprek eind januari voort te kunnen zetten.

De voorgestelde meeting tussen Curaçao en Venezuela is wegens een onbekende reden uitgesteld. In een persverklaring laat de woordvoerder van de minister-president weten dat de reden buiten hun macht omgaat en het gesprek moet worden verplaatst. “Het onderwerp is belangrijk voor Curaçao: we zullen dus alles in werk stellen opdat deze vergadering zo spoedig mogelijk zal plaatsvinden”, aldus de woordvoerder.

In 2019 gingen de grenzen dicht na een unilaterale beslissing. In een ‘comunicado’ informeerde Venezuela vorige maand dat er samen met het Nederlandse Koninkrijk wordt toegewerkt naar een ‘geleidelijke heropening’ van de grens met de Caribische eilanden.

Het voorstel voor een nieuwe datum voor een gesprek met Venezuela is in de week van 30 januari. 

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram