vrijdag 27 januari 2023 16:02
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
7 januari 2023

Curacao Hospitality & Tourism Association (CHATA) waarschuwt de regering van Curaçao dat haar leden het moeilijk krijgen om het hoofd boven water te houden vanwege de hoge inflatie. Dat meldt de organisatie in een bericht. Zelfs na de verhoging van de minimumlonen denkt de belangenvereniging niet dat het genoeg is.

De minimumlonen van werknemers zijn per 1 januari 2023 gestegen met 11,2 procent. Werknemers verdienen in plaats van 9,62 gulden nu 10,70 gulden. Gezien de hoge inflatie van het afgelopen jaar, door onder andere de oorlog in Oekraïne en de na golven van de coronapandemie, verdwijnt de stijging van de minimumlonen als sneeuw voor de zon. 

CHATA verzoekt de regering steun te bieden aan kleine bedrijven door acties uit te voeren die de kosten van het zakendoen verlagen. Als voorbeeld geeft het bedrijf de invoerrechten te verlagen, een verlaging van havenkosten en de kosten verlagen op elektriciteit. Daarnaast adviseert het de regering minder restrictief te zijn in de nieuwe arbeidswetten. Hierdoor kunnen buitenlandse werknemers bijvoorbeeld de horecasector versterken en ontstaat er meer concurrentie. 

Daarnaast zegt CHATA zich aan te sluiten bij de uitspraak van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) die aanbeveelt om de economie van Curaçao weerbaarder te maken tegen nieuwe economische schokken. Ook wil de Centrale Bank de productiviteit van de lokale economie laten toenemen. Daarbij herinnert CHATA de regering eraan dat de toeristische sector de toekomst is van Curaçao. “Deze sector op een efficiënte en productieve manier vooruit helpen, zal zeer gunstig zijn voor het land, de regering en de bevolking als geheel”, aldus CHATA

-- Advertentie --

One comment on “CHATA waarschuwt voor problemen in toeristensector”

  1. Kosten verlagen van electricity. Het moet niet gekker worden.
    Het komt er dus op neer dat de burger zou moeten opdraaien voor de toeristische bedrijven?
    En dat terwijl er nu al meer dan 4000 huishoudens geen schoon water en velen geen electricity hebben.
    Onbeschoft niet meer en niet minder.

magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram