vrijdag 29 september 2023 12:57
Kijk | Ontdek | Luister | mee op nu.cw
Door: NU.cw
|
6 januari 2023

Politieke partijen MFK en PAR ruziën wat af op sociale media. Minister van Financiën Javier Silvania (MFK) verwijt oud-minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR) verschillende fouten tijdens zijn ministerschap.

Het gaat onder andere om betrokkenheid bij de verdwenen 600 kilogram cocaïne. Silvania vindt ook dat Girigorie nooit zijn handtekening had mogen zetten voor extra geld voor de Kustwacht, terwijl Curaçao zich toen middenin de coronacrisis bevond. 

Girigorie reageerde vrijdag op Radio MAS op de situatie. Hij liet weten dat het, in het geval van de Kustwacht, om een internationaal besluit ging door de vier ministers binnen het Koninkrijk. Girigorie benadrukt dat Silvania en Pisas zelf de Landspakketten hebben ondertekend, waarin dit vermeld wordt.

Daarnaast zou Silvania informatie manipuleren. Girigorie vindt dat de ontwikkelingen rondom de raffinaderij wel erg lang op zich laten wachten. Het grootste gedeelte van de documenten zou vervalst zijn. Beoogd operator CPR heeft, volgens de PAR-leider, niet genoeg budget om de raffinaderij te laten  draaien

De minister van Financiën zou mensen online pesten en hij zou zijn beveiliging slecht behandelen. Pisas zou dit in de doofpot stoppen. De oud-minister vindt dat Silvania zelf weinig doet en alleen op zoek is naar ‘de likes’ op Facebook.

-- Advertentie --
magnifiercross linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram